ZorgvlietkerkSteunfonds

zondag 10 april 2016

CONCERT

“Cantabile”

met werken van Haendel, J.S.Bach, Telemann en Corelli

Chamber cantatas for soprano and recorder

baroq

“Lautenwerk” 

Bernadeta Astari, soprano
Isabel Favilla, recorder & voice flute
Panos Iliopoulos, harpsichord
Giulio Quirici, theorbo & baroque guitar

Biographies ‘Lautenwerk’

De Indonesische sopraan Bernadeta Astari was lid van Indonesian Children Choir en Batavia Madrigal Singers. Dankzij diverse beurzen kwam zij in 2006 naar Nederland om zang te studeren bij Henny Diemer aan het Utrechts conservatorium waar ze in 2012 cum laude slaagde. Zij is op dit moment gecoacht door Ruth Ziesak en Brian Masuda. Zij heeft verschillende prijzen gewonnen, zoals Prinses Christina Concours 2007, Dutch Classical Talent 2012, en Jeugd prijs van de provincie Noord-Brabant op het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch. Ze kreeg de Radio 4 prijs van Dutch Classical Talent Award en had een CD Perjalanan (Reis) samen met Kanako Inoue opgenomen. Ze nam deel in een aantal opera producties van Nationale Reisopera, Opera Studio Nederland, Dutch National Opera Academy, Nieuw Kamer Orkest, en Studio 32. In 2013 met de cellogroup van het Koninklijk Concertgebouworkest vertolkte ze Bachianas Brasileiras nr. 5 van Villa-Lobos in de grotezaal van het Concertgebouw Amsterdam. In de Ode à la musique van Chabrier maakte zij in 2012 haar debuut in De Vrijdag van Vredenburg met Radio Kamer Filharmonie en Groot Omroepvrouwenkoor. Vorige maand was zij te zien in de Opening van NSS 2014, in aanwezigheid van 53 wereldleiders. In 2010 & 2013 werd zij uitgekozen om deel te nemen aan de internationale masterclass van het Oostenrijkse-Franz-Schubert-Instituut. Zij was verbonden aan de Opera Studio Nederlanden in 2012, en op dit moment maakt ze deel uit van het Zangers Ensemble van de Nederlandse Reisopera. In 2016 zal zij in De Munt (Brussel) de rollen van Amore/Valetto zal zingen in L incoronaziona di Poppea, onder muzikale leiding van René Jacobs. Sinds 2009 vormt Bernadeta met de Japanse pianiste Kanako Inoue een duo dat o.a. gecoacht werd door Rudolf Jansen en Susan Manoff. Zij hebben samen opgetreden op een aantal concert evenementen in Nederland en Indonesië. Het duo ontving de Zilveren Vork 2009/2010 van de Vrienden van de Harmonie Leeuwarden en heeft opgetreden voor de serie Het Debuut 2011-2012.
Isabel Favilla, geboren in Brazilie, studeerde piano, klavecimbel en blokfluit aan de Escole de Música de Brasilia. In 2007 behaalde ze een master in blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. In 2012 verkreeg ze een tweede master in barokfagot aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Met Radio Antiqua won ze de jury- en de publieksprijs van de Göttingen Historical Music Competition in 2014 en ze was Artist in Residence aan het Collegio Ghislieri van Pavia (Italië) en het Centre Culturel de Rencontre van Ambronay (Frankrijk)..Isabel speelt in verscheidene Europese en Zuid-Amerikaanse landen als solist en orkestmusicus met ensembles zoals Concerto d’Amsterdam, La Sfera Armoniosa, Le Concert Bourgeois en Les Muffatti. Ze trad op met onder meer de dirigenten Fabio Bonizzoni, Mike Fentross, Peter van Heyghen, Ryo Terakado, Luis Otávio Santos en Paul Dobrecht. U kunt haar beluisteren in opnamen door Il Complesso Barocco, Collegium Musicum Den Haag, Orquestra Barocca de Juiz de Fora en Les Muffatti.Van 2010 tot 2013 nam ze als musicus deel aan de Memorabele Momenten Foundation (Amsterdam). Momenteel geeft ze les op blokfluit en barokfagot aan de School for Early Music in Amsterdam
Panos Iliopoulos is geboren in Griekenland waar hij piano, muziektheorie en musicologie studeerde aan de universiteit van Athene. Hij vervolgde zijn studie (compositie en piano) bij Sidney Corbett en Paul Dan aan de Muziekhogeschool te Mannheim (Duitsland) waar hij momenteel bezig is met een promotieonderzoek onder begeleiding van Michael Polth. Eerder behaalde hij een master Oude Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam met als specialisaties klavecimbel, fortepiano, basso continuo en improvisatie (bij Menno van Delft, Richard Egarr, Kris Verhelst en Miklós Spanyi). Als componist, improvisator en uitvoerend kunstenaar heeft hij meegedaan aan een groot aantal concerten, muziektheatervoorstellingen en festivals. Bijvoorbeeld het Grachtenfestival en Geelvinck Fortepiano Festival in Amsterdam, het Oude Muziek Festival in Utrecht, het MAfestival (België), het Resonanzen Festival in Wenen, de zomercursussen in Darmstadt.
Born in Vicenza, Italy, Giulio Quirici performed in the orchestra under the direction of Frans Bruggen & Orchestra of the 18th Century, Lionel Meunier & Vox Luminis, Enrico Onofri, Milos Valent, Andrea Friggi & Ensemble Odyssee, Charles Toet, Philippe Pierlot (etc) in the foremost concerts halls and festivals such as Het Concertgebouw, Innsbruker Festwochen der Alten Musik, Goetteingen Haendel Festspiele, Handel Haus Halle, Koncerthouse Berlin, Thüringer Bachwochen, Philarmonie Luxembourg, Utrecht Fabulous Fringe, University Ankara, Boston University, Opus Amadeus Istanbul, Modena Grandezze e Meraviglie, Pavia Barocca etc. He is founder of Lautenwerk and tours regularly with chamber music groups throughout Europe, most notably Radio Antiqua (Jury’s and audience’s  price winner Haendel Festspiele Goettingen). Giulio earned a Master’s degree from the Royal Conservatory of the Hague where he studied jazz and baroque music; he also attended courses by the Berklee College of Music, the Akademie fuer Alte Musik Bremen and the NYC New School for Jazz and Contemporary Music among other. He can be heard in a number of CD releases by Glossa, Ambronay/Harmonia Mundi, Pan Classics.