ZorgvlietkerkSteunfonds

Concert
“From Rome to Paris”

Seung Rok Baek – viool
Francesco Bergamini – viool
Radka Kubínová – fluit
Roberto Bando – fluit
Ji Yun Kang– cello
Edoardo Valor – Hapsicord/Orgel

met werken van Loeillet, Corelli, Locatelli,
Guido en Boismortier

l'Arco Sonoro2

  • Waar?Prins Mauritslaan 10, 2582 LR Den Haag
  • Wanneer?Zondag 24 november 2013
  • Hoe laat?Aanvang 16.00 uur - inloop vanaf 15.30 uur
  • Entree?Toegang vrij, met collecte na afloop concert

Programma

Jean Baptiste Loeillet
Quintet b minor for 2 traversos, 2 violins and continuo
Largo – Allegro – Grave – Allegro

Arcangelo Corelli (1653 – 1713)
Triosonata in b minor n. 4 op. 3
Largo – Vivace – Adagio – Presto
First edition Gio. Giacomo Komarek – Rome, 1689

Pietro Antonio Locatelli (1695 – 1764)
Triosonata I op. V for 2 traversos and basso continuo
Andante – Largo andante – Allegro – Vivace
Amsterdam 1746 (dedicated to the Secretary of the City of Amsterdam)

Giovanni Antonio Guido (1675 – 1728)
Sonata V op. 1 for violin and basso continuo
Adagio – Allegro e spiccato – Adagio – La Caccia Allegro
First Edition du Plessy – Paris, 1726

Josep Bodin de Boismortier (1689 – 1755)
Premiere Ballet du Village I op.52
Gaiment – Gracieusement – Vivement – Modérément – Mouvement de Chaconne
First edition Boivin – Paris, 1734

Biografie

L’Arco Sonoro is een ensemble in oude muziek gevormd door jonge professionals uit de hele wereld en komend naar Nederland om zich te wijden aan het onderzoek en het uitvoeren van de muziek uit de late renaissance tot de barok periode.

Ji Yun Kang Ji Yun Kang, baroque cello and viola da gamba
Ji Yun Kang studeerde Cello aan de Hanyang Universiteit in Korea. Kort daarna werkte ze twee en een half jaar als cellist bij het Prime Filharmonisch orkest in Seoul, Korea. In 2004 begon ze Barrokcello te studeren aan het Utrechts Conservatorium bij Viola de Hoog en viola da gamba bij Joshua Cheatham. Zij volgde ook de masterclasses bij Jaap ter Linden and Wieland Kuiken. Ze trad op in de concerten van het Utrecht earlymusic festival 2008, 2009, 2010 en 2012, en in projecten van Collegium Musicum Hanyang met het Zefiro Ensemble en met Derek Lee Ragin. Ze was een deelnemer van L’orchestra Giovanile Academia Montis Regalis in Mondovi, Italië. Ze werd bekroond met HSP Huygens Scholarship 2007/2008. Na het behaalden van haar master aan het Amsterdam Conservatorium in de barokcello klasse van Viola de Hoog, had ze in 2011 gewerkt aan de Hanyang Universteit als barokcello leraar.
Nu is ze ingeschreven voor de masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en daar studeert bij Mieneke van der Velden en Philippe Pierlot.
Seung Rok Baek Seung Rok Baek , baroque violin
Seung Rok Baek werd geboren in Zuid-Korea in 1983. Hij begon viool te spelen op tien jarige leeftijd. Hij studeerde viool aan Deokwon kunst middelbare school van de Hanyang Universiteit in Korea. In 2003-2004 diende hij zijn dienstplicht uit bij het Nationale Politie Orkest als 1ste violist. Zodra hij terugkeerde op de Universiteit raakte hij geïnteresseerd in het spelen op historische instrumenten en begon hij te spelen in verschillende concerten. In 2008 studeerde hij barokviool en barokke altviool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ryo Terakado en Catherine Mackintosh. Hij nam deel aan vele internationale festivals en masterclasses, onder andere aan het Festival Oude Muziek Utrecht en Tafelmusik barokorkest zomer instituut en Jeune Orchedstre Atlantique en Amsterdam oude muziek zomerschool. Hij speelde in vele concerten in Europa en Korea bij Il Gardelino, Collegium Musicum Den Haag, Musica Poetica en Contrasto Armonico, Il Concerto Barocco, Sigiswald Kuijken, Philippe Herreweghe, Bartold Kuijken, Peter van Heygen, Alfedo Bernardini, Jeane Lamon, Philippe Pierlot, Charles Toet, Marcel Ponseele, Richard Egarr en Ryo Terakado.
Edoardo Valorz Edoardo Valorz, harpsichord & organ
Edoardo Valorz is geboren in Italië, studeerde orgel bij Wijnand van de Pol. Na de klassieke studies volgde hij musicologische cursussen en begon klavecimbel studies bij Patrizia Marisaldi in Vicenza, waar hij het Bachelor diploma behaalde. Hij volgde ook klavecimbel cursussen bij Luca Guglielmi, bij Michael Radulescu en Gerhard Gnann voor het orgel. Hij speelde in verschillende concerten niet alleen in Europa (zoals Utrecht Oude Muziek en Seoul Early Music Festival), als solist zowel op orgel als op klavecimbel, en met barok orkesten en ensembles. Hij speelde onder de leiding van dirigenten zo als Ton Koopman, Christopher Hogwood, Bart Kuijken, Peter van Heygen en Alfredo Bernardini.
Hij werd bekroond (3e prijs voor Basso Continuo) in 2007 op het Pesaro klavecimbelconcours “G. Gambi”. Hij is al tien jaar organist in de kerk van S. Domenico van Fiesole (Florence). Hij kreeg de graad van bachelor in Den Haag Conservatorium, als leerling van Ton Koopman en Tini Mathot voor het klavecimbel en van Patrik Ayrton voor de continuo.
Francesco Bergamini Francesco Bergamini, baroque violin
Francesco Bergamini werd geboren in 1991 in Turijn, hij begon te studeren op negenjarige leeftijd viool op de stads muziekschool en de piano met zijn vader (organist). Was student van M° Sergio Lamberto op het Turijn Conservatorium, tijdens zijn studie aan de moderne viool begon hij de nadruk te leggen op de historische uitvoering van de XVII en XVIII eeuwse muziek, volgde masterclasses bij E. Casazza, K. Boeke, C. Rousset en anderen. Op dit moment studeert hij barokviool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag onder leiding van van M° Enrico Gatti. Hij speelde vele concerten in duo of in kleine ensembles in Italië, Frankrijk, Spanje en Nederland.
radka-kubinova-208x246px Radka Kubinova, fluit
Radka Kubinova komt oorspronkelijk uit Hradec Králove (Tsjechië), vanaf 6 jarige leerftijd wijde ze zich aan muziek. Na haar afstuderen aan het Conservatorium van Pardubice (Tsjechië) in 2005 zette zij haar studie voort aan de Universiteit van Ostrava (Tsjechië), waar Radka haar MGA (Master of Arts) in 2010 behaalde. Tegelijkertijd met haar studie in Ostrava(Tsjechië) studeerde ze aan het Conservatorium van Rennes (Frankrijk), waar ze traverso studeerde met François Nicolet, Delphine Leroy en Gionata Sgambaro en en kwam hierbij in contact met de oude muziek. Sinds 2010 studeert zij historische fluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in de klas van Barthold Kuijken.
Zij volgde masterclasses bij Patrick Gallois, Clara Novak, Hansgeorg Schmeiser, Frank Theuns, Vincent Lucas en anderen.
Radka organiseert en speelt in concerten in Tsjechië, Nederland (Lutherse Bach ensemble) en Frankrijk (Les nocturnes du Mont Saint Michel) etc.
In 2006/2007 was zij lid van het Filharmonisch orkest van Bohuslav Martinu in Zlín (Tjechie)en het spelen met een Phliharmonic Orkest van Ostrava en Hradec Králove (beiden in Tjechie).
Radka is ook een zangeres en probeert dit te combineren met fluit spelen op het podium.
Roberto Bando, fluit
Roberto Bando is geboren in Mexico Stad. Hier studeerde hij blokfluit aan de Muziekfaculteit van de Nationale Universiteit bij M. Díez-Canedo, en vervolgens ook traverso bij V. Touzet. In Nederland studeerde hij traverso bij Wilbert Hazelzet aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en bij Marten Root aan het Conservatorium Amsterdam, waar hij zijn Bachelor of Music behaalde. Roberto ontving een beurs “For studies abroad Fonca-MX” en tevens de “Delta Scholarship”. Roberto is momenteel eerste fluitist van het Luthers Bach Ensemble. Hij richt zich tevens op traversobouw en opende zijn eigen atelier in Rijswijk Nederland, nadat hij bij Marten Root, Fridtjof Aurin (Düsseldorf) en Paul Beekhuizen (TU Delft) studeerde.